
Suplementacja a zdrowie, czyli witaminy w pigułkach
Jak jeść tanio i zdrowo? Mamy dla Ciebie 5 sposobów na zdrowy lekki obiad. Wypróbuj te przepisy w domu i przekonaj się, że gotowanie wcale nie musi być czasochłonne! Zapraszamy do lektury i inspiracji!
Składniki:
Przygotowanie:
Ugotuj makaron według instrukcji, pokrój cukinię i grilluj ją na patelni. Przygotuj Pesto z pietruszki, mieszając ze sobą natkę, rukolę, avocado, czosnek, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz (należy je zagnieść w moździerzu lub zmiksować w blenderze na gładką masę). Pokrój łososia na małe kawałki i podawaj zmieszany z ugotowanym makaronem i pesto. Smacznego!
Składniki:
Przygotowanie:
Usmaż na maśle na patelni kurczaka z przyprawami, a makaron ugotuj według instrukcji. Pokrój cukinię w plasterki i dodaj do kurczaka. W osobnym naczyniu zmiksuj składniki na sos. Dodaj sos do patelni z kurczakiem i warzywami, dolej jogurt i dodaj pomidorki i zostaw na kilka minut na małym ogniu. Tak przyrządzonym sosem zalej makaron na talerzu. Gotowe!
Składniki:
Przygotowanie:
Rozpuść bulion w 5 litrach wrzącej wody. Dodaj warzywa (poza ziemniakami) i gotuj około 30 minut. Do wywaru dorzuć pokrojonego w różyczki kalafiora i przyprawy i gotuj kolejne 30 minut. Podawaj zupę z natką pietruszki.
Składniki:
Przygotowanie:
Przegotuj lub zapiecz w piekarniku buraki. Zblenduj je z pomidorami, jabłkiem i przyprawami na gładki krem. Podawaj z grzankami. Smacznego!
Składniki:
Przygotowanie:
Ugotuj kaszę jaglaną według instrukcji, a następnie zagnieć ją w jednej misce z surowym jajkiem i przyprawami. Uformuj z masy kotlety, obtocz je w jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż powoli na małym ogniu z obu stron. Przepis możesz urozmaicić, dodając do kotletów tartą cukinię, marchew lub inne ulubione warzywa.